Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
 

Ευρωπαίοι φοιτητές στον Ευρώτα για περιβαλλοντικές δραστηριότητες

Αναρτήθηκε: 12.02.2016

περιβάλλονΤριάντα εννέα φοιτητές από επτά χώρες, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Ιταλία, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ευρώτα, από τις 15 έως τις 21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εθελοντικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του έργου «Εργαστήρι Νεολαίας για το Περιβάλλον-Youth Lab For Environment» που υλοποιεί σε συνεργασία με  το ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή άτομα από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τα καίρια περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν θεωρητικά και πρακτικά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας των φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναγωγή του έργου τους σε ένα διεθνές επίπεδο.

Ο Ευρώτας επελέγη, ως τόπος διεξαγωγής του προγράμματος, δεδομένης της πλούσιας βιοποικιλότητας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δέλτα του Ποταμού Ευρώτα, το οποίο αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υδροβιότοπους στη Νότια Ελλάδα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος