Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Πρωτιά μαθητών του 5ου  ΓΕΛ Ν. Ιωνίας σε αγώνες επιχειρηματολογίας

Αναρτήθηκε: 11.02.2016

ομάδες τελικού αγώνων επιχειρηματολογίαςΤην  1η θέση κατέκτησε το 5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας,  σε αγώνες επιχειρηματολογίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

To 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας υλοποιεί κατά τη διετία 2015-2016 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τίτλο «Dispute, discuss, develop». Στη Σύμπραξη συμμετέχουν σχολεία από την Ουγγαρία, τη Λετονία και την Ισπανία.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στο  πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές του Λυκείου,  εξασκούνται στους αγώνες επιχειρηματολογίας για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τεχνολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό καθώς και τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Θα ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Σύμπραξης και θα τις υποδεχθούν με τη σειρά τους στο σχολείο τους  προκειμένου οι μαθητές να συναγωνιστούν σε ρητορικούς αγώνες και να αναδείξουν τους προβληματισμούς, την επιχειρηματολογία και τις εκφραστικές τους ικανότητες. Το σχολείο  είναι ένα από τα 135 ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων που έχουν εγκριθεί να συμμετάσχουν στο ERASMUS+.

 1οι  Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Οι πρώτοι αγώνες επιχειρηματολογίας έλαβαν χώρα από την 1η  έως και την 5 Φεβρουαρίου στο Vigo της Ισπανίας, συγκεκριμένα στο σχολείο IES do Castro.

Έλαβαν μέρος οι ρητορικοί όμιλοι τεσσάρων χωρών, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας.

Η Ελληνική ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση, αφού νίκησε στον ημιτελικό την Ουγγαρία και στον τελικό την Ισπανία.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε  τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και το δεύτερο την αξία της χορτοφαγίας.

Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι ακόλουθοι μαθητές της Β’ Λυκείου : Μιχάλης Αναστασόπουλος, Νίκος Κουφόπουλος, Γιώργος Κουταβάς, Γιάννης Μουράτης και Αλέξανδρος Μαρούλης. Καλύτερος ομιλητής ανάμεσα στο σύνολο των συμμετεχόντων αναδείχθηκε ο Γιάννης Μουράτης, λαμβάνοντας επιπλέον διάκριση.

Την ομάδα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Ανδρομάχη Πανταζή και Ευθαλία Δαλαμάγκα.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος