Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
 

Αθήνα: Ημερίδα «Οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στις γειτονιές της πόλης»

Αναρτήθηκε: 19.01.2016

ημερίδα οικονομική και ανθρωπιστική κρίση ΑθήναΗμερίδα με θέμα  «Οικονοµική και ανθρωπιστική κρίση στις γειτονιές της πόλης», οργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, αύριο  Τετάρτη 20 Ιανουαρίου,  στο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδηµίας 50, Αθήνα) από τις 9.00 πµ έως τις 6.00 µµ.

Ο Συνήγορος θα παρουσιάσει στην ηµερίδα τα ευρήµατα της έρευνας που διεξήγαγε το 2015 για τα προβλήµατα της καθηµερινής ζωής σε γειτονιές της Αθήνας, του Περάµατος, της Νίκαιας και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στην ηµερίδα συµµετέχουν εκπρόσωποι αρµόδιων υπουργείων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, καθώς επίσης και οµόλογες ανεξάρτητες αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως και εξειδικευµένοι επιστήµονες.

Οι συνέπειες της κρίσης στην καθηµερινή ζωή σε γειτονιές του δυτικού λεκανοπεδίου Αττικής (Νίκαια-Αγ.Ι.Ρέντης, Πέραµα) και της Αθήνας (Κυψέλη, Άνω Πατήσια, Άγιος Παντελεήµονας) βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης του Συνηγόρου του Πολίτη κατά το 2015 και το 2016.

Ο Συνήγορος µε επιτόπια παρουσία κλιµακίων του στις παραπάνω περιοχές διεξήγαγε έρευνα σχετικά µε την υποβάθµιση της ποιότητας ζωής και την ανασφάλεια, τα φαινόµενα κοινωνικού αποκλεισµού, τις συνθήκες και την απώλεια στέγασης, την πρόσβαση σε δηµόσιες υπηρεσίες και στην πληροφόρηση για τις παροχές και τα δικαιώµατα των πολιτών.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος