Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

Δύο σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

Αναρτήθηκε: 14.01.2016

υπουργικό συμβούλιοΔύο σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης επιφέρει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε, υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Η πρώτη αφορά στο ζήτημα των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων. Η αρχική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, ήταν οι γενικοί γραμματείς να είναι υπηρεσιακοί. Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, ωστόσο, επέμειναν αυτοί να παραμείνουν πολιτικά πρόσωπα.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες να συνυπάρχουν και οι δυο κατηγορίες, κατά το γερμανικό μοντέλο. Έτσι με το νέο νομοσχέδιο θα εισαχθεί και ο θεσμός του λεγόμενου θεσμικού Γενικού Γραμματέα πενταετούς θητείας, ο οποίος θα επιλέγεται από το Μητρώο Στελεχών. Ωστόσο, διατηρείται παράλληλα και ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος θα είναι πολιτικό στέλεχος.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για στελέχη του ιδιωτικού τομέα, να εισέλθουν στη Δημόσια Διοίκηση και να τους αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία και η εμπειρία τους μέσα από τη βαθμολογική τους εξέλιξη.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης πολλές μεταβατικές διατάξεις, αφού η υλοποίηση όσων προβλέπει χρειάζεται χρόνο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος