Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
 

Σχετικά με το localit

Στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης και  ενημέρωσης το ιστορικό περιοδικό της ΚΕΔΚΕ «Επιθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» μπαίνει και στο Διαδίκτυο, το δημόσιο χώρο του 21ου αιώνα. Η νέα του διεύθυνση είναι: www.localit.gr.

Η πολύπλευρη κρίση που όλοι βιώνουμε, με τις βίαιες αλλαγές που φέρνει και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ανατρέποντας πολιτικές, δεδομένα και κεκτημένα δεκαετιών, δεν άφησε κανένα περιθώριο για αδράνεια και αναμονή στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό της ΚΕΔΚΕ φιλοδοξεί:

  • Να συνεχίσει την παράδοση της ψύχραιμης και αναλυτικής ενημέρωσης των αιρετών, του ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού που κινεί τα περί την Αυτοδιοίκηση πράγματα, των ίδιων των πολιτών.
  • Να αναδείξει την καινοτομία και την καλή πρακτική στους δήμους της χώρας, στις πόλεις του κόσμου, μέσα από μια δημιουργική και πέραν της είδησης οπτική.
  • Να φωτίσει πλευρές νομικών, οικονομικών, θεσμικών και άλλων θεμάτων.
  • Να δημιουργήσει αφορμές προβληματισμού και διαλόγου για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.
  • Να συμμετέχει στο εγχείρημα επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Τοπικής Δημοκρατίας, του Δήμου των Πολιτών.

Η  θεματολογία της ιστοσελίδας www.localit.gr   καλύπτει βεβαίως θέματα επικαιρότητας που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση. Κυρίως όμως  στηρίζεται και θα συνεχίσει έτσι, στην πρωτογενή έρευνα, στην καταγραφή και στην αποτύπωση  των θεωρητικών αναζητήσεων αλλά και των πολιτικών που εισάγονται τόσο  στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και αλλού.

Η  κατάθεση απόψεων, ο διάλογος  και η ενίσχυση της διαδικασίας διακίνησης ιδεών είναι για μας εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για τη δημιουργία  μιας αμφίδρομης σχέσης με όσους επισκέπτονται το www.localit.gr

Το υλικό θα εμπλουτίζεται διαρκώς, με στόχο να αποτελέσει αργότερα μια  χρήσιμη βάση δεδομένων και ένα πολύτιμο εργαλείο αναζήτησης και μελέτης για θέματα της Αυτοδιοίκησης.

 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος