Δήμος Ρόδου: Συνάντηση δημάρχου με τον δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρου

Με τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου δήμου Δρομολαξιάς- Μενεού της Κύπρου κ. Κύπρο Ανδρονίκου, συναντήθηκε το μεσημέρι (Παρασκευή) ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στο πλαίσιο της διατήρησης των στενών δεσμών και της έμπρακτης προσφοράς αγάπης που αποφάσισε ο δήμος της Κύπρου.

Ειδικότερα ο δήμαρχος της περιοχής θα παραδώσει στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του παλιού δήμου Καμείρου χρηματικό ποσόν για να το διαθέσουν σε άπορες οικογένειες των περιοχών τους. Το χρηματικό ποσόν συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία των Κυπρίων προς ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της περιοχής με την οποία είναι αδελφοποιημένοι εδώ και 18 χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί ότι η αδελφοποίηση είχε γίνει με την δημοτική κοινότητα Σορωνής και οι σχέσεις σε πολιτιστικό επίπεδο έκτοτε είναι πολύ στενές.

Τον δήμαρχο Δροξολαξιάς – Μενεού και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κασή συνόδευε ο χωρικός αντιδήμαρχος Καμείρου – Αταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας.

«Πήραμε πρωτοβουλία στο Δημοτικό Συμβούλιο να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πολίτες του αδελφού δήμου που δοκιμάζονται» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο θεσμός της αδελφοποίησης θα παραμείνει ζωντανός.

Ο κ. Κουσουρνάς ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, αναφέρθηκε σε θέματα αυτοδιοίκησης και έλλειψης πόρων που είναι κοινά για τις δύο περιοχές ενώ αντήλλαξαν δώρα.