Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018
 

Η 4η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα

Αναρτήθηκε: 19.08.2018

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 4η Γιορτή Μανιταριού, που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα. Η γιορτή διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και  Μουσείο Μανιταριών και διεξάγεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Μετά την επιτυχία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων, οι διοργανωτές πιστεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η Γιορτή Μανιταριού αποτελεί πλέον ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, για άλλη μία χρονιά το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και πληθώρα γευστικών επιλογών, με πρωταγωνιστή πάντα το μανιτάρι.

Η Γιορτή έχει την πλήρη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Μετεώρων, των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, των μανιταροφιλικών οργανώσεων Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου καθώς επίσης και πλήθους επαγγελματιών της περιοχής. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παιδικές δράσεις, λαϊκοδημοτική ορχήστρα συγκρότηση ομάδων για αναζήτηση, φωτογράφιση και συλλογή μανιταριών αλλά και για κυνήγι τρούφας, σεμινάριο μανιταρογνωσίας με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, και την Όλγα Γκορτζή, πρόεδρο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας και αναπληρώτρια καθηγήτρια, μαγείρεμα μανιταριών από 10 σεφ και δωρεάν μανιταρομεζέδες και τρουφομακαρονάδα κ.ά.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πάλλας, σημειώνει πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς το ότι μία προσπάθεια που ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, η Γιορτή Μανιταριού, έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου», για να καταλήξει:

«Η στήριξη από τους θεσμούς και τους επαγγελματίες της περιοχής είναι καθοριστικής σημασίας και δείχνει πώς η κοινή προσπάθεια όλων μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για την περιοχή. Για φέτος, οργανώνουμε σειρά δράσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, στοχεύοντας στην επαφή των συμμετεχόντων της Γιορτής με το μανιτάρι και την ανάδειξη της διατροφικής και γευστικής του αξίας. Σας περιμένουμε όλους!».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος