Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
 

Εργαστήρια Συμβουλευτικής για εργαζόμενους & ανέργους  στο Δήμο Πλατανιά

Αναρτήθηκε: 11.07.2018

Στην υλοποίηση τριών ομαδικών εργαστηρίων πληροφόρησης και συμβουλευτικής προς τους εργαζόμενους και ανέργους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά, προχωρά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση και  η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, ώστε να ανταποκριθούν  στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας. Μέσα από αυτά οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Τετάρτη 18 Ιουλίου, ώρες 18.30-20.30, Δημαρχείο Πλατανιά:

“Νέες Τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ ως μέσο για την ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία”

Το εργαστήριο διαπραγματεύεται τους τρόπους χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των διαδικτυακών πλατφορμών στην αναζήτηση εργασίας, δίνοντας έμφαση στο παράδειγμα της πλατφόρμας συμπλήρωσης αιτήσεων του ΑΣΕΠ.

Πέμπτη 19 Ιουλίου,  ώρες 10.00-12.00, Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε:

“Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας”

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους τρόπους και τα πεδία, που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη κατά την αναζήτηση εργασίας. Η διαμόρφωση του πλάνου είναι χρήσιμη για τη διαδικασία (επαν)ένταξης στην αγορά εργασίας, καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές επηρεάζουν πολλές φορές με απρόβλεπτο τρόπο τόσο την προσωπική και οικογενειακή ζωή όσο και την επαγγελματική ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Παρασκευή 20 Ιουλίου, ώρες 10.00-12.00, Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε:

“Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα”

Το εργαστήριο αναλύει το περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων και περιγράφει τα εργασιακά δικαιώματα και τη διάκριση των συμβάσεων εργασίας (ατομικές και συλλογικές).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όσοι ενδιαφερόμενοι – κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά – επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παραπάνω εργαστήρια, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους  έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, τηλεφωνικά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά στα τηλέφωνα 2821341040 και 2821341033 κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος