Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
 

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα ο «Κλεισθένης Ι»

Αναρτήθηκε: 11.07.2018

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα στις 3 τα μεσημέρι το νομοσχέδιο  για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι.

Χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στα άρθρα και στο σύνολό του το νομοσχέδιο, καθώς και οι τροπολογίες: για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β΄ Αθήνας και της Αττικής  και τη συγκρότηση επιτροπής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επί των δύο τροπολογιών  η ΝΔ επιφυλάσσεται για να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. ,

Σύμφωνα με τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, στην Ολομέλεια θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την τροπολογία για την κατάτμηση Περιφερειών.

Οι ΑΝΕΛ, διατηρούν επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια στα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκλογή των δημοτικών συμβουλίων με απλή αναλογική. Τα σχετικά άρθρα (28, 33, 56) υπερψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.

Ρυθμίσεις για ΦΟΔΣΑ, απονομή ιθαγένειας και πολιτογράφηση
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος