Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Γ. Πατούλης: Δημιουργούμε ειδικό τομέα Απόδημου Ελληνισμού στην ΚΕΔΕ – Είμαστε υπέρ της ομογενειακής ψήφου

Αναρτήθηκε: 10.07.2018

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σας παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου αύριο και ώρα 13:30 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη δημιουργία ειδικού τμήματος Απόδημου Ελληνισμού, που στόχο έχει να δώσει λύσεις στις παθογένειες που κρατούν μακριά τη Διασπορά από τη μητέρα Ελλάδα.

Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν πρόεδροι των μεγάλων Ομογενειακών Συλλόγων της Ελλάδας, που φθάνουν στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, σε ειδικό ραντεβού που κλείστηκε στην ΚΕΔΕ με εκπροσώπους των απανταχού Ελλήνων Ομογενών για τη δημιουργία του Νέου τμήματος Απόδημου Ελληνισμού.

Οι εκπρόσωποι των Ομογενειακών Συλλόγων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα αναφερθούν στις προοπτικές ουσιαστικής συμβολής των Απόδημων στον Αναπτυξιακό τομέα της χώρας με τη συνδρομή της ΚΕΔΕ και την απευθείας σύνδεσή τους με τους δήμους της Ελλάδος.

Επιπρόσθετα θα αναφερθούν στην αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, με αφορμή και τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή επί της τροπολογίας του υπ. Εσωτερικών για σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι:

  • ΓαλάτουλαςΠέτρος

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

  • Παγώνης Νικόλαος 

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ

  • Παπαστεργιάδης Βασίλης

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

  • Λυχναράς Άρης

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Αφρικής

  • Χανιωτάκης Κώστας

Ελληνικής Πρόεδρος Κοινότητας Σικάγο

Το Γραφείο Αποδήμων Ελλήνων της ΚΕΔΕ θα παρέχει την δυνατότητα συμβουλών και επίλυσης προβλημάτων που οι Έλληνες του εξωτερικού συναντούν στο γραφειοκρατικό κράτος στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Κατά την συνέντευξη Τύπου θα συζητηθεί επίσης το θέμα Απόδημοι και Τουρισμός Υγείας μετά και τον κύκλο επισκέψεων, συνεδρίων και επαφών που έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ στις μεγάλες μητροπόλεις της Ελληνικής Διασποράς.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος