Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
 

Έκθεση ζωγραφικής Ενηλίκων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Αναρτήθηκε: 13.06.2018

Με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών ολοκληρώνεται για μια ακόμα χρονιά ο κύκλος μαθημάτων του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου  στο Εμπορικό Κέντρο Village Shopping & More… (Θηβών 228 και Παρνασσού, Αγ.Ι.Ρέντης) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα και σχέδια όλων των σπουδαστών ανεξαρτήτως επιπέδου σε κλασικά θέματα και απλές συνθέσεις. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης αφορά στη ζωγραφική μεταφορά τρισδιάστατων αντικειμένων πάνω σε ζωγραφικό καμβά με εστίαση σε λεπτομέρειες και την παρουσίασή τους σε υπερβολική μεγέθυνση. Το τελικό αποτέλεσμα των έργων των σπουδαστών καθώς και οι επιλογές τους για τις υπερμεγέθεις απεικονίσεις αναμένεται να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Οι καθηγητές του είναι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών και η διδακτική προσέγγισή τους αφορά στην εκμάθηση όλων των τεχνικών ζωγραφικής, με παρατηρήσεις και επεξηγήσεις πάνω στα ίδια έργα των σπουδαστών, ενώ το διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών της Διεύθυνσης Πολιτισμού  στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικής πλαστικής εικαστικής αναζήτησης του εκάστοτε σπουδαστή. Οι μαθητές του εργαστηρίου διδάσκονται: βασικό σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, ρυθμό, κίνηση, κλίμακα, κά, στοιχεία που υπάρχουν σε όλες τις μορφές έκφρασης. Χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως μολύβι, κάρβουνο, λάδια, ακρυλικά, τέμπερες, ακουαρέλες, λαδοπαστέλ κά, με αναφορά στις αρμονίες και τις αντιθέσεις, τις ποιότητες των τόνων, τη χρήση βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων και την υφή των υλικών.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Γραμματεία Διεύθυνσης Πολιτισμού

Αχιλλέως 15, Τ.Κ. 18454 Νίκαια

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104906021, Fax: 2104921931,

e-mail: politismos.nikaia.rentis@gmail.com

 

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος