Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
 

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρά η διαδικασία διδυμοποίησης του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου

Αναρτήθηκε: 18.05.2018

Την θετική απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στην πρόταση του Δήμου Τσουκάριτσα – Βελιγραδίου για την έναρξη της διαδικασίας διδυμοποίησης των δύο πόλεων, έδωσε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον Υπουργό Παιδείας της Σερβίας Μλάντεν Σάρτσεβιτς, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαΐου.

Ο Υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, συνάντησε τον Δήμαρχο στο γραφείο του, στην Λότζια, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Παιδείας Άνα Μιλίτσεβιτς, τον Πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς και τον πρόξενο Μίλαν Βουκοσάβλιεβιτς. Συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και εμπρός για να προχωρήσει η διδυμοποίηση, καθώς και τα οφέλη που θα έχουν από αυτήν οι δύο Δήμοι.

Στη συζήτηση παρευρέθησαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini, ο διευθυντής γραφείου του Υπουργού Μάρκο Πόμπαντιτς και ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Πέραν της διδυμοποίησης, τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο ίδρυσης τιμητικού προξενείου της Σερβίας στο Ηράκλειο, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Πέμπτη 17 Μαΐου) , ο Δήμαρχος και ο Υπουργός, μαζί με την σερβική αντιπροσωπεία, παρακολουθήσαν την γιορτή που είχε ετοιμάσει το σέρβικο σχολείο Ηρακλείου προς τιμήν του κ. Σάρτσεβιτς.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος