Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Σε οριστική συμφωνία ΕΥΔΑΠ Παγίων και Δήμος Δελφών

Αναρτήθηκε: 16.04.2018

Σε συμφωνία για την επίλυση των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ κατέληξε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Δελφών, ενώ ταυτόχρονα υπογράφηκε Πρωτόκολλο συναντίληψης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  Γεώργιο  Δέδε και του δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου με αντικείμενο την ενίσχυση του Δήμου Δελφών προκειμένου να υλοποιήσει απαραίτητα αναπτυξιακά για το Δήμο έργα.

Η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας παγίων ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Δελφών περιλαμβάνει τον μακροχρόνιο διακανονισμό αποπληρωμής της οφειλής από το αδιύλιστο νερό που χορήγησε η ΕΥΔΑΠ παγίων κατά τα έτη 2012-2017 (συνολικού ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, ήτοι 2 εκ. ευρώ περίπου ως το Σεπτέμβριο του 2014 κι 1 εκ. ευρώ έκτοτε και ως τον Απρίλιο του 2017), καθώς και την στο εξής εξακολούθηση χορήγησης αδιύλιστου νερού στη ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών με σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Δήμος Δελφών, συμφωνήθηκε η άμεση άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του,  που είχε επιβάλει η ΕΥΔΑΠ Παγίων στις εμπορικές τράπεζες.

Με το Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Δελφών αποφασίστηκαν:

1) Η άμεση ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου για το 2018 δύο σημαντικών έργων:

α) Η αναβάθμιση του Ταχυδυϊλιστηρίου Δεσφίνας (έργο απαραίτητο για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης Κίρρας κα Ιτέας), ύψους 500.000 ευρώ και

β) η συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, ύψους 400.000 ευρώ,

2) Η χρηματοδότηση κι άλλων αναπτυξιακών έργων τα επόμενα χρόνια και

3) Η εκπόνηση πλήρους διαχειριστικού σχεδίου για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων, την οποία έχει προγραμματίσει ως προτεραιότητα σε μια ευρύτερη έκταση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά ειδικότερα στην περίπτωση του Δήμου Δελφών δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που θα προκύψουν από τη μελέτη αυτή ως απαραίτητα, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοποίηση των υδατικών πόρων της περιοχής μας σε ορίζοντα πενήντα ετών.

Στη τελική σύσκεψη (τρίτη κατά σειρά), πλην της αντιπροσωπείας του Δήμου Δελφών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ Στυλιανός Κοροβέσης με συνεργάτες του, στελέχη του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με συνεργάτες του.

Το σχέδιο συμφωνίας και στα δύο του σκέλη θα εισαχθεί σύντομα με τη νόμιμη διαδικασία για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος