Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Καβάλα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης πόλεων

Αναρτήθηκε: 16.04.2018

Δέκα πέντε συνολικά πόλεις από εννιά χώρες της Ευρώπης επελέγησαν  και συμμετέχουν στην πρόσκληση της Digital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία των επιλογών της.

Αρχικά επελέγησαν οκτώ πόλεις και στη συνέχεια άλλες επτά, από τις 92 συνολικά αιτήσεις που είχαν κατατεθεί, ώστε με την κατάλληλη συμβουλευτική να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες τους να θέσουν τις  προηγμένες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών τους.

Η Alcoy (Ισπανία), το Arad (Ρουμανία), το Grand-Orly Seine Bièvre (Γαλλία), το Guimarães (Πορτογαλία), η Καβάλα (Ελλάδα), το Pori (Φιλανδία) και η Ριέκα (Κροατία) θα έχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής από υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες καθώς ξεκινούν την πορεία μετάβασης τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και θα συνδεθούν τώρα με την Πάτρα (Ελλάδα), τη Γρανάδα (Ισπανία), την L’Aquila (Ιταλία), την Ventspils (Λετονία), την Algeciras (Ισπανία), τη Θεσσαλονίκη, το Iaşi (Ρουμανία) και τη Σόφια .

Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει επίσης πόλεις Blueprint από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήταν ο προκάτοχος της πρόκλησης των ψηφιακών πόλεων και οι πόλεις που προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τους δικούς τους πόρους.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προφίλ των συμμετεχουσών πόλεων και να ακολουθήσετε το ταξίδι τους στον δικτυακό τόπο της Digital Cities Challenge.

Οι εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου άρχισαν ήδη να συνεργάζονται με τις πόλεις για να αξιολογήσουν τις ψηφιακές τους στρατηγικές και να εντοπίσουν τις προκλήσεις και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να ενισχυθούν.

Για τακτικές ενημερώσεις και για να συμμετάσχετε στη συζήτηση για την ψηφιακή μετατροπή στις πόλεις της Ευρώπης ακολουθήστε το hashtag#DigitalCitiesChallenge στο Twitter .

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος