Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Παρέμβαση των Δημάρχων Ν. Ξάνθης για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Αναρτήθηκε: 19.03.2018

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης  Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, οι Δήμαρχοι του Νομού, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κώστα Γαβρόγλου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στην επιστολή οι Δήμαρχοι αναφέρονται στην προτροπή για συγχώνευση με άλλα ιδρύματα, δίχως κανένα σχεδιασμό, στη δημιουργία ομοειδών Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης σε άλλα Πανεπιστήμια, καθώς και στα ελαστικά όρια στις μετεγγραφές των φοιτητών οι οποίες όπως αναφέρουν, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση το ΔΠΘ.

Τονίζουν ότι επιτακτική κρίνεται η ενίσχυση του Πανεπιστημίου  και όχι η συρρίκνωσή του, με τη δημιουργία νέων Τμημάτων και την ενίσχυσή των ερευνητικών δομών του.

Οι Δήμαρχοι ζητούν την ίδρυση νέων Τμημάτων και Σχολών με  την διεύρυνση της Πολυτεχνικής Σχολής, με την ίδρυση Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών.

Τονίζουν επίσης ότι σε μια πόλη με τόσο πλούσια πολιτιστική παράδοση είναι αδιανόητο να μην υφίστανται  Τμήματα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιό.

Τέλος ζητούν τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από γείτονες χώρες όπως συμβαίνει στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Σκοπός είναι η ενίσχυση της περιοχής και η ανάπτυξη του τόπου.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος