Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού στη Θεσσαλονίκη, μέσω του προγράμματος JESSICA

Αναρτήθηκε: 19.03.2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα», η χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκε μέσω της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος JESSICA και την Τράπεζα Πειραιώς.

Στόχος του έργου είναι η εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας, η αναβάθμιση  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού 43 οδών  του βασικού αστικού ιστού, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τα σημαντικότερα πολιτιστικά, ιστορικά, τουριστικά και εμπορικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Τα υπάρχοντα φωτιστικά των οδών αυτών παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα βλαβών, είναι παλαιάς τεχνολογίας, έχουν σημαντική κατανάλωση ενέργειας και βρίσκονται σε λεωφόρους με διαρκή κίνηση, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συντήρησή τους.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στις παρακάτω οδούς:

Τοποθετήθηκαν 25 ιστοί στο τμήμα της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Μ. Κάλλας έως την οδό Μπότσαρη, ενώ με την τοποθέτηση των καλωδιώσεων που ολοκληρώνονται εντός του μήνα θα ηλεκτροδοτηθούν 50 ιστοί της οδού Μ. Κάλλας.

Τοποθετήθηκαν ήδη 60 ιστοί στα πάρκα της οδού Μ. Κάλλας(Απόδημου Ελληνισμού με Λογοθέτου, Αγ. Φωτίου, Μιραμάρε) και στα πάρκα Ρέγκου, Κ. Βόγα και Μ. Μπότσαρη.

Το πάρκο Αγ. Φωτίου ηλεκτροδοτήθηκε, ενώ το πάρκο Μιραμάρε (Μ. Κάλλας με Γ. Παπανδρέου), πρόκειται να ηλεκτροδοτηθεί, όπως και τα υπόλοιπα, εντός του μήνα.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος