Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
 

Τόποι κράτησης και μνήμης: εκδήλωση για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Αναρτήθηκε: 19.03.2018

Εκδήλωση με θέμα «Τόποι κράτησης και μνήμης: Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα (1941 – 1944)» Η περίπτωση «στρατόπεδο Παύλου Μελά», πραγματοποιείται σήμερα και ώρα 18.30, στο Κτίριο Κ μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Θα μιλήσουν οι : Γεώργιος Αντωνίου, Καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ, Ευστράτιος Δορδανάς, Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Βασιλική Παπαγεωργίου, Ιστορικός, Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Χοντολίδου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η διάλεξη εντάσσεται στα πλαίσια του Β΄ κύκλου του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά ο οποίος ολοκληρώνεται με ομιλίες για το στρατόπεδο Παύλου Μελά ως χώρο βασανιστηρίων και εκτέλεσης κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος