Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018
 

Δήμος Χαλκιδέων: Μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αναρτήθηκε: 13.03.2018

Η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για έβδομη συνεχή χρονιά, εφαρμόζει πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με εντατικούς ψεκασμούς σε περιαστικές περιοχές και σε αστικούς δημόσιους χώρους και λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό των εστιών ανάπτυξής τους.

Μετά τις βροχοπτώσεις του τελευταίου διμήνου, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία λιμναζόντων υδάτων σε πολλές περιοχές του νομού μας, τα συνεργεία της Περιφέρειας παρεμβαίνουν με ψεκασμούς για την καταπολέμηση των προνυμφών. Καθώς όμως παρατηρείται μεγάλος αριθμός εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών περιμετρικά των κατοικιών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να μην υπάρχουν στις οικείες τους λιμνάζοντα ύδατα σε αυλές, βεράντες και ακάλυπτους χώρους, φραγμένες υδρορροές, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών κλπ.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων σε θέματα πρασίνου Αθανάσιος Τριανταφύλλου, η ευαισθητοποίηση και η εφαρμογή μέτρων από τους ίδιους τους πολίτες, θα συμβάλλει αποτελεσματικότερα τόσο στην προστασία τους από την όχληση ή τις ασθένειες των οποίων τα κουνούπια είναι διαβιβαστές όσο και στην καταπολέμηση της αναπαραγωγής αυτών των εντόμων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος