Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018
 

Όριο στις βίζες θέτει η ΕΕ σε τρίτες χώρες που δεν δέχονται πίσω μετανάστες

Αναρτήθηκε: 13.03.2018

 

 

Όρια στις βίζες που δίνονται θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες εκτός ΕΕ που δεν δέχονται επαναπατρισμούς μεταναστών στους οποίους δεν δίνεται άσυλο. Αρχικά τα όρια θα αφορούν στους αξιωματούχους των χωρών και κατόπιν στον γενικό πληθυσμό τους, σύμφωνα με την οδηγία που καταρτίζεται, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

 

Βάσει της πρότασης της Κομισιόν, η οποία κατά το δημοσίευμα της Ντι Βελτ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, στις χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν θα δίνονται πολύ λιγότερες βίζες σε μέλη των ελίτ τους -διπλωμάτες, ή πρόσωπα με υπηρεσιακά διαβατήρια- για μια περίοδο αρχικά τριών μηνών. Εάν αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα, θα μειώνονται επίσης οι θεωρήσεις εισόδου που δίνονται στους πολίτες κάθε χώρας.

 

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα την ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τρίτη χώρα στην οποία προσπαθούν να επαναπατρίσουν μετανάστες που δεν έχουν μπορέσει να λάβουν άσυλο. Η Κομισιόν θα αποφασίζει κατόπιν για την αντίδραση της ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα της Welt.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος