Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
 

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Θεατρική ομάδα ανοιχτή σε όλους (devised theatre)

Αναρτήθηκε: 01.10.2012

Για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου κάθε άνθρωπος έχει το ταλέντο του και έναν σημαντικό ρόλο και στη ζωή και στο θέατρο, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την αναπηρία, το χρώμα, τη σωματική διάπλαση. Για αυτό για 3η χρονιά συνεχίζουμε με την  θεατρική ομάδα ανοικτή σε όλους βασισμένη στις αρχές του θεάτρου της επινόησης. (devised theatre). 

Σε αυτήν την ομάδα μέσω των θεατρικών ασκήσεων ανακαλύπτουμε  τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με το σώμα μας, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και με τον σκηνικό χώρο. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουμε  την φαντασία μας και τα εκφραστικά μας μέσα. Επιπλέον μέσω της επικοινωνίας  (με ή χωρίς λόγο) και μέσω των μύθων  (που ήδη υπάρχουν ή που θα δημιουργήσουμε) κατανοούμε την  πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Συνθέτοντας όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, φτιάχνουμε θεατρικές παραστάσεις και δημιουργούμε την δική μας θεατρική τέχνη.  Με λίγα λόγια επιτρέπουμε στους εαυτούς μας  να εκφραστούν ελεύθερα δημιουργώντας θέατρο και θεατρικές παραστάσεις εκ του μηδενός,  όπου το κάθε μέλος της ομάδας προσφέρει και συμμετέχει ισότιμα και ως δημιουργός και ως ερμηνευτής.

Στο θέατρο της επινόησης (devised theatre) κάθε παράσταση  είναι σαν ένα μεγάλο παζλ που ο καθένας μας είναι ένα κομμάτι με το δικό του μοναδικό σχήμα για να είμαστε όλοι  συμμέτοχοι στη δημιουργία του και στην παρουσίαση του.   

Μόνη προϋπόθεση για να δηλώσετε συμμετοχή είναι το κέφι, η διάθεση για θέατρο και για παιχνίδι. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους .

Τα μαθήματα θα αρχίσουν Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, και θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή 19.00 με 21.00.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Αττικής : 213 2000221 -179  , Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 09:00 – 14.00 και στο email politistiko@iraklio.gr 

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Σόνια Περλέγκα συμμετέχει τυχαία για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση σε ηλικία 9 ετών.  Δώδεκα χρόνια αργότερα, γίνεται, και πάλι τυχαία, μέλος σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Εκείνη την περίοδο αφήνοντας την τύχη στην άκρη αποφασίζει να ενταχθεί και να ταχθεί στο θέατρο. Σπουδάζει επί 4 χρόνια θέατρο στην Ελλάδα στη σχολή του Άκη Δαβή, έχοντας ως καθηγήτρια υποκριτικής μεταξύ άλλων και τη Ρούλα Πατεράκη. Έπειτα παραμένει στο Λονδίνο για περίπου 2 χρόνια, όπου ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Central School of Speech and Drama (Μaster of Arts in Advance Theatre Practice) με εξειδίκευση σε Θέματα Πολιτισμού και Θεάτρου και στα Άτομα με Αναπηρία, Μέθοδος “DEVISING”. Εκτός από το μεταπτυχιακό και ενόσω βρίσκεται στο Λονδίνο βιώνει η ίδια την αναπηρία και συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες Α.μεΑ. Επιστρέφει στην Ελλάδα και  συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός ή ως σκηνοθέτις και  διδάσκει θέατρο σε παιδιά και ενήλικες με ή χωρίς αναπηρία. Παράλληλα σπουδάζει Κοινωνική Εργασία στο ΑΤΕΙ Αθηνών, ενώ  επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ», μια εκπομπή του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM αφιερωμένη στους πολίτες με αναπηρία.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος