Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
 

Να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» ζητά ο δήμος Αθηναίων

Αναρτήθηκε: 12.01.2018

Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων  Γιώργου Καμίνη να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτιρίου της οδού Σταδίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης,έλαβε την έγκριση προκειμένου ο δήμος Αθηναίων να υποβάλει αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο θα ζητά το χαρακτηρισμό ως διατηρητέας, της χρήσης των δύο κινηματογραφικών αιθουσών.

Η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ώστε να ζωντανέψει και πάλι η οδός Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό αισθητικό, λειτουργικό και οικονομικό πλήγμα, σημείωσε στην εισήγησή του ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δήμου Αθηναίων η διατήρηση της χρήσης των δύο ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών, οι προσόψεις των οποίων  καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2012, και η αποκατάστασή τους σύμφωνα με τις αρχές της Αποκατάστασης Μνημείων, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος