Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Βριλήσσια: Ψυχολογική στήριξη παιδιών & συμβουλευτική γονέων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Αναρτήθηκε: 07.12.2017

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής του Προγράμματος ψυχολογικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας & συμβουλευτικής γονέων στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Βριλησσίων, συνεχίζει εντάσσοντας για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους την αναβάθμιση των παροχών υπηρεσιών του και στους τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στον τομέα Ψυχολογικής διάγνωσης-στήριξης και τη συμβουλευτική γονέων, αντίστοιχα.

Οι παιδοψυχολόγοι της Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς και τους γονείς, έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • Επίσκεψη στις τάξεις μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον εντοπισμό πιθανό δυσκολιών στα παιδιά και φροντίζουν για την ενημέρωση των γονέων.
    • Συζήτηση με τις παιδαγωγούς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη συνεργασία τους με τα παιδιά και καθορίζεται από κοινού πρόγραμμα αντιμετώπισης.
    • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους γονείς που το επιθυμούν -σε ατομική βάση- για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
    • Πραγματοποίηση αξιολόγησης προκειμένου να διαπιστωθούν οι ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών.
    • Συνεργασία με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΟΚΠΑΔΒ

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη 22 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ενώ οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται.

Υπεύθυνες Παιδοψυχολόγοι:  Πηνελόπη Στάμου,  Δήμητρα Κατσαφάνα τηλ.210-8045564

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος