Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Τέσσερα μέτρα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων σε φυσικές καταστροφές προτείνει η ΚΕΔΕ

Αναρτήθηκε: 05.12.2017

Τέσσερα μέτρα άμεσα και αναγκαία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δήμων  και των συνδέσμων τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, προτείνει η ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, μετά τις τελευταίες φυσικές καταστροφές  από πλημμυρικά φαινόμενα και τα φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης, η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η ανάγκη εκσυγχονισμού του θεσμικού πλαισίου  και της επιχειρησιακής ενίσχυσης και ετοιμότητας των Δήμων και των Συνδέσμων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της  κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:

  • Να δημιουργηθεί ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας. Δηλαδή να υπάρχει ειδική χρηματοδοτική γραμμή για έργα αποκατάστασης υποδομών από φυσικές καταστροφές, όπως είναι αντίστοιχα η ΣΑΤΑ για την υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων.
  • Σε Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε Δήμους που αντιμετωπίζουν φυσικές ή άλλες καταστροφές να δίνεται ως προκαταβολή, το 50% της ετήσιας τακτικής τους επιχορήγησης.
  • Να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες επικινδυνότητας σε όλο τον ελλαδικό χώρο και η εκπόνηση Emergency Plan και εκκένωσης οικισμών.
  • Να δοθεί η δυνατότητα προμήθειας μετρητικών συστημάτων παρακολούθησης, μετεωρολογικών σταθμών, προμήθειας Drones κ.τλ.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος