Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Ίλιον: Εκπαιδευτική ημερίδα για τους Παιδαγωγούς  των Δημοτικών  Παιδικών Σταθμών

Αναρτήθηκε: 24.11.2017

Εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα «Λειτουργία και παιδαγωγικές προσεγγίσεις της προσχολικής αγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Καλές πρακτικές», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στο 12 Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ίλιον.

Στόχος της ημερίδας, η διαρκής ενημέρωση των Παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Το θέμα ανέπτυξε η ερευνήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Έρευνας της Σχολής Επιστημών της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας Olga Wysłowska, M.A., PhD. Cand, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του ερευνητικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Educare of the youngest children in Europe, με στόχο την εκπόνηση μελέτης βάσει καλών πρακτικών που καταγράφονται σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ελλάδα), που αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική από την υποψήφια Διδάκτορα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κα. Ιωάννα Στρατάκη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η ενημέρωση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επαρκή κατάρτιση των Παιδαγωγών μας και με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους Παιδικούς μας Σταθμούς, διοργανώνουμε ομιλίες και ημερίδες, προκειμένου να εμπλουτίσουμε και να διευρύνουμε τις γνώσεις τους.»

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν επίσης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Νικολέττα Βομπιράκη, ο Παιδοψυχίατρος του Δήμου Ιλίου Ιωάννης Κουτσανδρέας και ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Συντονιστής της Ελληνικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CARE Κωνσταντίνος Πετρογιάννης.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος