Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Δήμος Αθηναίων: Μειώσεις δημοτικών τελών για επαγγελματίες -Σταθερά για τις οικίες

Αναρτήθηκε: 24.11.2017

Συνεχίζει και φέτος τη μείωση των δημοτικών τελών ο Δήμος Αθηναίων, ενώ ειδικές κατηγορίες , όπως και τα προηγούμενα χρόνια απαλλάσσονται ή έχουν περαιτέρω μείωση.

Επίσης από την αρχή του 2017 ο δήμος έχει θεσπίσει δύο ειδικούς συντελεστές για λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες (π.χ. δικηγορικά γραφεία) πέραν του ξεχωριστού συντελεστή για τους σταθμούς αυτοκινήτων, έτσι ώστε να είναι πιο δίκαια η χρέωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων όσον αφορά την παραγωγή των απορριμμάτων τους.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι λίγες δεκάδες επαγγελματίες αυτών των κατηγοριών έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα που τους παρέχεται για μειωμένα τέλη, σύμφωνα με την  αρμόδια αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων , Νέλλη Παπαχελά.

Οι μειώσεις αυτές, όπως τόνισε, εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου , Γιώργου Καμίνη , για μείωση 20% όλων των δημοτικών τελών εντός αυτής της θητείας της Δημοτικής Αρχής .

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο , για το 2018 διατηρούνται στο σημερινό τους ύψος ( 1,55ευρώ/τμ) τα οικιακά τέλη , τα οποία όμως από το 2013 έχουν μειωθεί κατά 6% ( ήταν 1,65 ευρώ/τμ). Επίσης απαλλάσσονται από την καταβολή τελών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι , άποροι ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα τέλη για μονογονεϊκές οικογένειες και αναπήρους.

Ο επαγγελματικός συντελεστής μειώνεται και διαμορφώνεται σε 5,60 ευρώ /τμ για το λιανικό εμπόριο ( 14% από το 2014) ,5,40ευρώ/τμ για τις υπηρεσίες (17% μείωση από το 2014) ενώ παραμένει στα 6,24 ευρώ /τμ για επαγγελματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων , που επίσης σε σχέση με το 2014 είναι μειωμένος κατά 4%.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος