Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ξεκινούν ΥΠΕΣ και ΠΟΕ ΟΤΑ

Αναρτήθηκε: 22.11.2017

Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό των δήμων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου πρόκειται να δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεννόηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, συμφωνήθηκε να οριστούν τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ώστε να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις που θα αφορούν σε άδειες και ωράριο απασχόλησης.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για 9.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2018.

Για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για προσωπικό των δήμων, που προέρχεται από προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, για διαγωνισμούς που, μέχρι πρότινος, είχε ανασταλεί η έκδοση οριστικών πινάκων, επισημάνθηκε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αναγκαίων στοιχείων και από τους τελευταίους δήμους, ώστε να προχωρήσει συνολικά η διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα σε δημοτικούς αστυνομικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης.

 

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με Δ. Μπαξεβανάκη 

Νωρίτερα, το ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Τα μέλη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) και ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να έχουν όλα τα παιδιά μια θέση στις δομές των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ανάλογα με την ηλικία τους.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση συγχώνευσης των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Τμήματα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ότι προγραμματίζεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος