Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
 

Yπέρ της απαγόρευσης των νεοναζιστικών συναυλιών στη Γερμανία τάσσεται ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

Αναρτήθηκε: 17.07.2017

Υπέρ της αυστηροποίησης της γερμανικής νομοθεσίας για τις συγκεντρώσεις, έτσι ώστε να είναι δυνατόν μελλοντικά να απαγορεύονται οι νεοναζιστικές  ακροδεξιές συναυλίες, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ της Θουριγγίας, τάχθηκε ο πρωθυπουργός του ανατολικογερμανικού κρατιδίου Μπόντο Ράμελοφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό  δίκτυο MDR.

Ο κ. Ράμελοφ,  πρώτος αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου,  είπε ότι «θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης», με απώτερο στόχο να μην προπαγανδίζονται σε αυτές οι αντιδημοκρατικές τους απόψεις τους.

«Λυπάται κανείς και νοιώθει ανυπεράσπιστος όταν τους βλέπει – υπό τον μανδύα μιας εκδήλωσης- να διοργανώνουν ένα μεγάλο ακροδεξιό ροκ φεστιβάλ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας αναφερόμενος στο προαναφερθείσα συναυλία στην οποία συμμετείχαν 5.500 άτομα. Επίσης, κατά τον κ. Ράμελοφ «οι οργανωτές συγκεντρώνουν χρήματα για το δίκτυό τους και μετακυλύουν το κόστος στους φορολογουμένους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος