Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
 

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητα στο Δήμο Ευρώτα

Αναρτήθηκε: 14.06.2017

Δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» θα λάβει χώρα στον Δήμο Ευρώτα στις 23 & 24 Ιουνίου  (ημέρες Παρασκευή & Σάββατο).

Η δράση υλοποιείται από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση κι η ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το εν λόγω θέμα υγείας και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα :

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας :

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου , ώρες από 16:00 έως 20:00 στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρες από 09:00 έως 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Ενημερωτική εκδήλωση με την παρακάτω δομή :

«Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Ιωάννης Χιώτης, Ορθοπεδικός

«Άσκηση και οστεοπόρωση», Χρήστος Κομισόπουλος, Φυσικοθεραπευτής

«Τα 5 μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας», Αναστασία Κοτσοπούλου, Δρ. Ψυχολογίας

«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» προτρέπουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς η ενημέρωση αποτελεί τη θεμέλιο λίθο της πρόληψης και της θεραπείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα : 2735041240 και ώρες από 09:00 έως 13:00.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος