Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
 

Εγκαινιάζεται το Σαββατοκύριακο το Μονοπάτι της Αρκούδας στο Μέτσοβο

Αναρτήθηκε: 20.05.2017

Εγκαινιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Μονοπάτι της Αρκούδας (Ursa Trail) στο Μέτσοβο. Τον Ιανουάριο, το Ursa Trail στο Μέτσοβο εντάχθηκε στη λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών μονοπατιών. Μια ευρωπαϊκή διάκριση, της οποίας έχουν τύχει μόλις 15 διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και  άλλες δύο ελληνικές: το Μονοπάτι της Άνδρου και το Μονοπάτι του Μαινάλου στην Αρκαδία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν  θα ανοίξει επίσημα το πεζοπορικό μονοπάτι συνολικού μήκους  40 χιλιομέτρων. Σήμερα Σάββατο,  στις 19:00, στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας θα γίνει η απονομή της πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Πεζοπορικής Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσουν ομιλίες. Αύριο,  Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί πεζοπορική διαδρομή 10 χιλιομέτρων.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία  και ανάδειξη του μονοπατιού είχε ο Αθλητικός  Σύλλογος Μετσόβου, ενώ την χρηματοδότηση του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Δήμος Μετσόβου. Η αρχική ιδέα ήταν η χάραξη διαδρομής αγώνα ορεινού τρεξίματος. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ξεκίνησε η διαδικασία για την πιστοποίηση του πεζοπορικού μονοπατιού. Ένα από τα βασικά κριτήρια για την απόκτηση της πιστοποίησης ήταν η πολύ  καλή σηματοδότηση του μονοπατιού.

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι το Ursa Trail του Μετσόβου να γίνει εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Στο μέλλον, θα αποτελεί μέρος της διαδρομής του «Epirus Trail», που σχεδιάζεται ήδη από την αναπτυξιακή εταιρεία «Ήπειρος» , και θα έχει μήκος 300 χιλιόμετρα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος