Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
 

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης το Μάιο στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε: 21.04.2017

Τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, σχεδιάζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από 11 έως 14 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO, με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων «στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η άμεση αύξηση της ανακύκλωσης από 14% που είναι σήμερα, στο 25% και η προσέγγιση το 50%, έως το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία την παρέλαβε στο 3%».

Το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης αναμένεται να αναπτυχθεί παράλληλα με τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση της ΔΕΘ, με συνδιοργανωτές την Ανατολική ΑΕ και ΕΥΑΘ, ενώ τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις μαθητών με σκοπό τη συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια, ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών ανακύκλωσης οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος