Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΠΕΣ για τους συμβασιούχους, την Τρίτη

Αναρτήθηκε: 20.03.2017

Πανελλαδική στάση εργασίας με αίτημα την οριστική λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποιεί αύριο Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως τις 11.30 το πρωί. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νομό Αττικής στις 9.30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ  με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εμμονή μέρους των Επιτρόπων να μην εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ –ΟΤΑ αναφέρει:

«Ως Ομοσπονδία έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει και καλέσει τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων-παρατασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι παρά το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 (ΦΕΚ 24/Α/2017) που αφορά στην πληρωμή τους. Η εμμονή μερίδας των Επιτρόπων  να επιμένει στην άρνηση έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής δημιουργεί για δύο (2) και πλέον μήνες πρόβλημα καθημερινής διαβίωσης των εργαζομένων γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η Κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Βουλή ψήφισε την παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του 2017 και δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία για την απλήρωτη εργασία που εξακολουθούν να παρέχουν μέρος των συμβασιούχων – παρατασιούχων» .

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος