Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
 

Εκδήλωση με στόχο την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Αναρτήθηκε: 21.03.2017

Εκδήλωση με θέμα «Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της πλαστικής σακούλας: υφιστάμενη κατάσταση και λύσεις» διοργανώνει αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 18.00, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο  πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο «LIFEDEBAG – Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον».

Το έργο  υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Ιωνία», (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα),είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα των σακουλών και άλλων πλαστικών απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον και των καλών πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν για την επίλυσή του.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, η υφιστάμενη κατάσταση ως προς τη ρύπανση του περιβάλλοντος από πλαστικές σακούλες και άλλα πλαστικά απορρίμματα όπως και οι επιπτώσεις τους, οι οικονομικές διαστάσεις του προβλήματος, η κοινοτική νομοθεσία, οι εναλλακτικές επιλογές και τα εν δυνάμει μέτρα πολιτικής για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας καθώς και οι δράσεις του έργου LIFE DEBAG, για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας που υλοποιούνται στη Σύρο αλλά και των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παράλληλα με την εκδήλωση, θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου με την εταιρεία Cyclefi για την ανακύκλωση (http://www.vvv.gov.gr/index.php/2012-12-28-13-24-59/item/5863-cyclefi). Όσοι έχουν κάνει προεγγραφή στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να παραλάβουν εκεί το πακέτο έναρξη ενώ όσοι το επιθυμούν, θα μπορέσουν να κάνουν εγγραφή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος