Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
 

Συνεχίζεται η λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στο Δήμο Κορυδαλλού

Αναρτήθηκε: 20.03.2017

Την παράταση λειτουργίας του Ιατρείου Μνήμης στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», ανακοίνωσε το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Στο Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Κορυδαλλού, το μόνο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης από την ειδικά εκπαιδευμένη Ψυχολόγο  Μικαέλα Καλδή, κι έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας.

Ο έλεγχος αφορά σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η λειτουργία του ιατρείου σε κοινοτικό επίπεδο διευκολύνει την πρόσβαση των ηλικιωμένων, κάτι που αποδεικνύει η πολύ μεγάλη συμμετοχή μέχρι σήμερα με περισσότερα από 120 άτομα να έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του.

Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου των πολιτών στην περιοχή τους, η ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τη μνήμη, τις διαταραχές της και τους τρόπους διατήρησής της, βοηθά την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων

Το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Κορυδαλλού  λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία

Ξενοφώντος & Πελοπίδα 5 κάθε Δευτέρα 9:00 π.μ – 14:00 μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ   210 4954814

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος